Қара өрікпен бұқтырылған тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты40 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қажет: 1 тауық еті, 150 г еріген сары май, 1 сәбіз, 1 балдыркөк, 3 кесе сорпа, 1 ас қасық сірке суы, 2 ас қасық қант, 200 г қара өрік, 1 ас қасық еріген сары май және 1 ас қасық ұн, дәміне қарай тұз. Сары май мен жолақтарға кесілген тамырларды табаға салыңыз, отқа қойыңыз, май қайнаған кезде бөліктерге кесілген шикі тауықты салыңыз. Тамырлар күйіп қалмас үшін оны аздап су қосып, тамырлармен бірге қуырыңыз. Тауық жақсы қуырылған кезде, оны тамырымен бірге кастрюльге салыңыз, тауықтың ішегінен дайындалған сорпаны құйыңыз, тұз себіңіз және шамамен 40 минут қайнатыңыз. 1 ас қасық май мен 1 ас қасық ұнды қызарғанша қуырыңыз, тауық сорпасымен сұйылтыңыз, сірке суын құйыңыз, қант қосыңыз, қайнатыңыз, қайнаған суға малынған 4-5 сағат бұрын тұздыққа қара өрік салыңыз. . Бұл тұздықты тауықтың үстіне құйыңыз.