Вольвантта қара өрік қосылған бұқтырылған тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1,5-2 кг 1 тауықты бөліктерге бөліп, тұздап, кастрюльге 100 г май, тамыр, дәмдеуіштер қосып қайнатыңыз, 1/4 кесе лимон шырынын құйыңыз және су қосып, 30-40 минут қайнатыңыз. Сары майға бір қасық ұнды қуырыңыз, 1-2 қасық сірке суын немесе 1/2 лимон шырынын құйыңыз, 10-15 г қант (1 толық ас қасық) салыңыз, қайнатыңыз. Тауықтың үстіне осы тұздықты құйыңыз, оған тұқымсыз қара өрік салыңыз, қайнатыңыз. Содан кейін вольвантты пісіріңіз - қатпарлы қамырдың сымымен шеңбер. Вольвантқа тауық етін қара өрікпен салыңыз, үстіне тұздық құйыңыз.