Тауық етінен жасалған чахохбили
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қажет: 1 тауық еті (1-1,25 кг), 4-5 пияз, 4 картоп, 5-6 қызанақ, 1 ас қасық сары май, 1/2 шай қасық қызыл бұрыш, 1 шай қасық хоп-сунели, 1 шай қасық кинза тұқымы, 1 шай қасық имеретиялық шафран, 1 ас қасық майдалап туралған шөптер (кинза, жалбыз). Тауық етінің бөліктерін кастрюльге салыңыз да, жабық қақпақ астында қайнатыңыз. Ет шырынын босатқан кезде оны бөлек ыдысқа төгіп тастаңыз да, құс етін туралған пиязбен бірге бұқтыруды жалғастырыңыз, оған май қосып, ыдыс күйіп қалмас үшін жиі араластырыңыз. Дайын тауықты сөндіру кезінде босатылған шырынмен құйыңыз, алдын ала қайнатылған картопты, бұқтырылған қызанақты және дуршлаг арқылы пюре қосыңыз. Бұқтырудың ортасында, қажет болса, картоп қайнатылған аздап су құйыңыз. Ең соңында ащы көк, ұнтақталған қызыл бұрыш, сунели құлмақ, кинза тұқымын, имерети шафранын салып, тұз қосыңыз. Лимон тілімдерімен және шөптермен безендірілген үстелге қызмет етіңіз.