Тауықтан жасалған чахохбили (тағамдар: Грузин)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 тауық еті (1-1,25 кг), 4-5 пияз, 4 картоп., 800 г қызанақ, 25 г сары май, 1,5 шай қасық қызыл бұрыш, 1 шай қасық хмели-сунели, 1 шай қасық кориандр тұқымы, 1 шай қасық Имерети шафраны, 1 ас қасық. әр түрлі майдалап туралған ащы шөптердің қасықтары.
Сипаттамасы Тауық етінің бөліктерін кастрюльге салыңыз да, жабық қақпақ астында қайнатыңыз. Ет шырынын босатқан кезде оны бөлек ыдысқа төгіп тастаңыз да, құс етін туралған пиязбен бірге бұқтыруды жалғастырыңыз, оған май қосып, ыдыс күйіп қалмас үшін жиі араластырыңыз. Дайын тауықты сөндіру кезінде босатылған шырынмен құйыңыз, алдын ала қайнатылған картопты, бұқтырылған қызанақты және дуршлаг арқылы пюре қосыңыз. Бұқтырудың ортасында, қажет болса, картоп қайнатылған аздап су құйыңыз. Ең соңында ащы көк, ұнтақталған қызыл бұрыш, сунели құлмақ, кориандр тұқымын, имерети шафранын салып, тұз қосыңыз.