Шөптер қосылған жүгері құймақтары (Маккай пакора)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер 1/2 кесе (75 г) ірі жүгері ұны, 1/2 кесе (65 г) жоғары сапалы ақ бидай ұны, 1 1/4 шай қасық. наубайшы ұнтағы немесе 1/4 шай қасық. сода, 1/2 шай қасық. тұз, 1/2 шай қасық. қант, 1/4 шай қасық. ұсақталған құрғақ қызыл ащы бұрыш түйіршіктері, 2 шай қасық. туралған жаңа аскөк немесе 1 1/2 шай қасық. кептірілген аскөк, 1/2 кесе (125 мл) сүт , 2 ас қасық. л. өсімдік немесе тазартылған сары май, қуыруға арналған тазартылған немесе өсімдік майы.
Сипаттамасы Жүгері ұнын, ақ ұнды, қопсытқыш немесе сода, тұз, қант, ұсақталған қызыл бұрыш пен аскөкті ыдысқа салыңыз да жақсылап араластырыңыз. Сүтті еріген сары маймен немесе өсімдік майымен бірге кішкене ыдысқа шайқаңыз да, ұн қоспасына құйыңыз. Араластыра отырып, қоспаны біртекті консистенцияға жеткізіңіз. Үлкен табаға жеткілікті мөлшерде еріген сары майды немесе өсімдік майын құйыңыз, сонда оның қабаты 1,5 см болады. Табаны орташа отқа қойып, майды қыздырыңыз, сонда ол ыстық болады, бірақ түтіндемейді. Қамырды ас қасықпен алыңыз да, майға абайлап батырыңыз. Пакоралар алтын қоңыр болғанша әр жағын 3-4 минут қуырыңыз. Дереу қызмет етіңіз. Неше порцияға арналған: 4.Пісіру уақыты 15 мин.