Тәтті тұшпара (малпура)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты6 минут
Өнімдер 2 1/4 кесе (225 г) ұсақ ұнтақталған бидай ұны, 1 кесе (125 г) қант ұнтағы, 1/2 шай қасық. наубайшы ұнтағы (немесе сода), 3/4 кесе (175 мл) сүт, қуыруға арналған таза еріген сары май, 2 1/2 кесе (600 мл) йогурт, 3/4 кесе (150 г) түйіршіктелген қант, 1 кесе (200 г) құлпынай немесе басқа жидектер, жуылған және майысқан.
Сипаттамасы Ұнды қант ұнтағы, сода және сүтпен араластырыңыз. Қамыр илеңіз. Қамыр соншалықты қалың болуы керек, ол ағаш шпательден тамшыламайды. Төмен кастрюльде майды қыздырыңыз, сонда ол ыстық, бірақ әлі темекі шекпейді. Қамырдың біразын ас қасықпен алып, ыстық майға салыңыз. Қуыру кезінде қамырдың бөліктері бір-біріне тиіп кетпеуі керек. Тұшпараның іші сырты сияқты жақсы пісетіндей етіп отты реттеңіз. Тұшпараны 6-дан 8 минутқа дейін айналдырып, қызарғанша және қытырлақ болғанша қуырыңыз. Саңылаулы қасықпен алыңыз да, майды шыныға айналдыру үшін дуршлагқа салыңыз. Ыдысқа йогуртты түйіршіктелген қантпен және езілген жемістермен шайқаңыз. Мальпураны осы тұздықпен жабыңыз және қызмет етер алдында 10 минут немесе одан да көп уақытқа қалдырыңыз. Мальпурлар қытырлақ қыртыспен жабылған және жақсы пісірілген болуы керек, осылайша олар йогуртқа малынып, шырынды болады.Пісіру уақыты 20 минут.