Тікенді пирог
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Ұн - 3 кесе, түйіршіктелген қант - 1 кесе, 2 жұмыртқа, 1/2 пакет сары май, 1/4 шай. ас қасық тұз, 1/2 шай. қасық сода, пышақтың ұшындағы ванилин, джем (сұйық емес) немесе джем.
Сипаттамасы Жұмыртқаларды ыдысқа бөліп, сол жерге түйіршіктелген қантты құйыңыз, қант ерігенше бәрін миксермен шайқаңыз, сонымен бірге сары майды ерітіңіз. Ұнды жұмыртқа қосылған қантқа біртіндеп құйыңыз, массаны бір -біріне жабысып қалмас үшін араластырыңыз, майды құйыңыз. Барлығын араластырыңыз, алдымен миксермен араластыруға болады, содан кейін біртекті қамыр алынғанша қолыңызбен илеңіз. Содан кейін қамырды екіге бөліп, табаны дайындаңыз, түбін фольгамен немесе пергамент қағазбен салыңыз, қамырдың жартысын салыңыз, содан кейін джемді (джем, джем) салыңыз. Қамырдың екінші жартысын ірі үккіште джемнің үстінен сүртіңіз, пирогтың бүкіл бетіне және пешке біркелкі таратыңыз. Торт алтын қоңыр болуы керек, жоғары отта шамамен 15-20 минут. Қанша порцияға арналған: 6.