Зефирден жасалған торт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Өнімдер: 500 г зефир, 200 г сары май, 200 г кілегейлі маргарин, қоюландырылған сүт құтысы, 2 сарысы, 100 г Ұсақталған жаңғақ, ром эссенциясы, 1 лимоннан алынған шырын, вафли, джемнен алынған жидектер.
Сипаттамасы Кремді дайындаңыз: сары май мен маргаринді бөлме температурасында шайқауышпен (миксермен) шайқаңыз, біртіндеп 2 сағат қайнатылған қоюландырылған сүтті (Немесе какао) және сарысын қосыңыз. Ром эссенциясының бірнеше тамшысын, лимон шырынын, ұсақталған жаңғақтарды қосып, жақсылап араластырыңыз. Торт ыдысының түбін вафлимен салыңыз, дайындалған кремнің жартысын жайыңыз, содан кейін зефирді бір -біріне мықтап қойыңыз, кремнің қалған бөлігімен жабыңыз, үстіңгі жағын тегістеңіз, вафлимен жабыңыз және салқындатыңыз. Содан кейін тортты табаққа салыңыз, үстіңгі жағы мен бүйірлерін ұсақталған жаңғақтармен себіңіз, джем жидектерімен және жаңғақтардың жартысымен безендіріңіз.