"Беатрис" шоколадты торты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қамыр: 100 г сары май, 6 жұмыртқа, 200 г қант, 1 ас қасық. л ванилин, бір шымшым тұз, 150 г ұн, 100 г крахмал, 50 г какао. Крем: майлылығы жоғары 3/8 л кілегей, 200 г ащы шоколад, себуге арналған 75 г сары май, какао немесе үгітілген шоколад. Сары майды су моншасында ерітіп, суытыңыз. Сарысын ақтардан бөліп алыңыз, сарысын 2/3 қант пен ванилин қосылған шайқауышпен қатты көбікке шайқаңыз. Белки тұзбен және қалған қантпен бөлек қатты көбікке ұрып, сарысы бар кремнің үстіне қойыңыз. Үстіне какао мен крахмал қосылған му-куды електен өткізіңіз. Барлығын біріктіріп, ағаш қасықпен ақырын араластырыңыз. Майды абайлап құйыңыз, бәрін жақсылап араластырыңыз, қамырды пергамент төселген қалыпқа салыңыз (диаметрі шамамен. 24 см) және үстіңгі жағын тегістеңіз. Пешті 180 С дейін қыздырылған пеште 35-40 минут пісіріңіз. Пісіргеннен кейін тортты жақсылап суытыңыз (жақсырақ түні бойы) және көлденеңінен 3 тортқа кесіңіз. Кремді дайындау үшін кремді шоколадпен жақсылап шайқаңыз, сосын жұмсартылған (бірақ ерімеген) езілген майды қосыңыз. Тортты кремнің 2/3 бөлігімен толтырыңыз, кезекпен крем мен торт қабаттарын салыңыз. Кремнің қалған бөлігін үстіне қойыңыз, ас қасықтың дөңгелек жағымен шөлдегі шағылдар немесе теңіздегі әлсіз толқындар тәрізді өрнекті сығыңыз. Торттың үстіне шоколад немесе какао себіңіз.