"Липпер" пудингі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 4 порция үшін сізге 500 мл сүт 130 г қант 1 пакет ванильді қант 80 г ұнтақталған бадам 60 г тағамдық крахмал ақуыз 4 жұмыртқа 4 жұмыртқаның сарысы 375 құрғақ ақ шарап жарты лимоннан үгітілген қабық 10 макрон(бадам торттары) 200 мл қалың кілегей 1 ас қасық үгітілген лимон қабығы
Сипаттамасы Дайындау тәсілі: Ақ кілегей үшін сүтті 50 г қант пен ванильді қантпен қыздырыңыз. Аздап салқын сүтте сұйылтылған ұнтақталған бадам мен 40 г крахмал қосыңыз. Қысқа қайнатыңыз және суытыңыз. Ақуыздарды қатты көбікке шайқаңыз және салқындатылған массаға абайлап енгізіңіз. Кремді шыны ыдыста қатайту үшін қалдырыңыз. Сары кілегей үшін сарысын, ақ шарапты және 80 г қантты шайқаңыз, үгітілген лимон қабығын қосыңыз. ақырын қыздырыңыз, барлық уақытта шайқауышпен араластырыңыз. 20 г сұйылтылған крахмал қосып, қалың крем пайда болғанша араластыра отырып қыздырыңыз. Ақ кремнің үстіне құйыңыз. Салқындағаннан кейін тоңазытқышқа бірнеше сағатқа қойыңыз. Екі қабатты пудинг макрондармен бірге беріледі. Оны кілегеймен және лимон қабығынан жасалған серпентинмен безендіруге болады.