"Экзотика" торты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты12 минут
Өнімдер Крем: 1 стакан токай немесе мускат жаңғағы шарабы, 1 шымшым ванна, 1/2 шай қасық даршын, 4 тілім лимон, 16 г желатин, 5 сарысы, 75 г қант, 2 ақуыз, 200 г кілегей, 1 ас қасық қантталған жемістер, 2 ас қасық тұқымсыз шие.
Сипаттамасы Губка торты: 6 сарысы, 1/3 кесе қант, ванилин, 1/2 лимонның үгітілген қабығы, 4 ақуыз, 1/3 кесе ұн мен крахмал, 1 шай қасық наубайшы ұнтағы, 20 г какао, 25 г фундук, 1 шай қасық даршын, аздап қалампыр және мускат жаңғағы. Сарысын 50 г қантпен, ванилинмен, лимон қабығымен сүртіңіз, Белки қалған қантпен шайқаңыз * Ұрылған белки сарысына салыңыз, үстіне ұн, крахмал, пісіру ұнтағын електен өткізіңіз. Барлығын ақырын араластырыңыз. Бисквит массасының жартысын какао, жаңғақ және дәмдеуіштермен араластырыңыз. Егер кондитерлік қап болмаса, онда ашық және күңгірт қамырды полиэтилен пакеттерге салып, бір бұрышын кесіп алып, майланған және ұн себілген жаймаға кезек-кезек қараңғы және ашық қамырды (2 см) жолақтарға сығыңыз. ). 200ш С температурада қысқа уақыт пісіріңіз (10... 12 мин). Печеньені сүлгімен жайып, дымқыл сүлгімен жабыңыз. Торттан алынатын пішіннің өлшеміне сәйкес шеңберді кесіңіз. Қалыптың түбін тортпен жабыңыз. Қалған бисквитті жолақтарға кесіңіз де, торттың бүйірін жасаңыз (жоғарғы жиегін қалампырмен реттеуге болады). Содан кейін кремді дайындаңыз: шарапты жылытыңыз, дәмдеуіштер мен лимонмен 10 минут қайнатыңыз. Желатинді суға салып қойыңыз. Сарысын қантпен сүртіңіз. Шарапты қайтадан қыздырыңыз және сүзіңіз, сарысымен араластырыңыз. Тостағанды ыстық су ваннасына салыңыз да, араластыра отырып, шамамен 5 минут ұстаңыз. Кремде жақсы сығылған желатинді ерітіңіз. Кремді салқындату үшін. Ол қатып қалмас бұрын, оған шайқалған ақуызды, кілегейді, тәтті жемістерді, шиені ақырын араластырыңыз. Кремді қалыпқа бисквитке салыңыз да, түні бойы тоңазытқышқа салыңыз.