"ЕМЕН" торты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Крем: 70 г түйіршіктелген қант, 1/8 литр кофе, 3/8 литр сүт, 1 ас қасық. Қасық какао ұнтағы, 50 г крахмал.
Сипаттамасы Қамыр: 3 жұмыртқа, 3 ас қасық. Ас қасық су, 125 г түйіршіктелген қант, 1/2 шай қасық үгітілген лимон қабығы, тұз, 75 г ұн, 75 г крахмал, 1/5 шай қасық сода. Дайындау: Жұмыртқаның сарысын 100 г түйіршіктелген қант пен тұзбен сүртіңіз, көбік пайда болғанша біртіндеп ыстық су құйыңыз. Жұмыртқаның ағын салқын түрде шайқаңыз, оған қанттың қалған бөлігін қосыңыз. Ақуыздар мен сарысын біріктіріп, сода қосылған ұнды електен өткізіп, бәрін ақырын араластырыңыз. Бисквит массасын жартылай шеңбер түрінде пісіріңіз. Толық салқындағаннан кейін бисквитті көлденең бағытта үш тең бөлікке кесіңіз. Торттарды дайындалған креммен жабыңыз және бір -бірінің үстіне қойыңыз. Сондай-ақ дөңес бетті кілегей қабатымен жабыңыз және шанышқымен бойлық жолақтарды сызыңыз, содан кейін кремді емен жапырақтары түрінде жағыңыз. Кремді дайындау: кофе, түйіршіктелген қант және 1/4 литр сүтті қайнатыңыз. Қалған сүтті какао ұнтағымен, крахмалмен араластырып, қайнаған кофеге құйыңыз. Қоспаны қоюланғанша қайнатыңыз, оны қайнатуға жол бермеңіз. Содан кейін, салқындағаннан кейін, оны қасықпен көбік пайда болғанша шайқалған сары майға араластырыңыз.