"Киев" торты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер Жаңғақ - 145 гр. немесе 1 стакан Қант ұнтағы - 235 гр. Ұн - 200 гр. Ақуыздар - 8 дана. Ванилин - 1 гр.
Сипаттамасы Жаңа салқындатылған ақуыздарды рамалық шайқауыштармен номиналды жылдамдықпен тығыз ақ көбік пайда болғанша шайқаңыз. Жаңғақтарды төмен жылдамдықпен ұсақтаңыз. Ұнтақталған белки, жаңғақтарды, қант ұнтағын және ұнды ілмектермен шайқаңыз. Барлық массаны 3 бөлікке бөліп, өз кезегінде кондитерлік параққа салыңыз, бұрын маймен майланған және ұнмен шаңдалған. 130-160 градус температурада 1,5 сағат пісіріңіз. "Киев" тортына арналған крем Түйіршіктелген қант - 1/4 кесе. Сарысы - 2 дана. Су - 30 гр. Сары май - 200 гр. Қоюландырылған сүт - 200 гр. Какао - 1 шай қасық. Түйіршіктелген қантты, сарысын және суды біріктіріп, рамалық шайқауыштармен араластырыңыз, 90ш-95ш дейін қыздырыңыз, қоюландырылған сүтті құйыңыз және төмен жылдамдықпен 3 минут араластырыңыз. Сары майды кесектерге кесіңіз де, жұмсақ масса пайда болғанша рамалық шайқауыштармен номиналды жылдамдықпен шайқаңыз. Содан кейін массаны үздіксіз шайқаңыз, бөлме температурасына дейін салқындатылған сиропты құйыңыз. Дайындалған массаға пышақтың ұшына 5 ка-тұшпара коньяк немесе ванилин қосуға болады. Кремнің 1/3 бөлігін бөліп, оған бір ас қасық еріген сары маймен алдын ала араластырылған бір шай қасық какао қосып, рамалық көпірткіштермен номиналды жылдамдықпен шайқаңыз. Пісірілген қабаттарды ақ креммен майлап, әшекейлерді ақ кремнің үстіне қоңыр креммен жағыңыз.