"Шоколадты" торт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер Крем үшін: 1 стакан сүт. 4 ас қасық. қасықтар - Қант. 2 - Сарысы. 1 - шай қасық ұн. 0,1 гр. - ванилин. 100 гр. шоколад.
Сипаттамасы Тест үшін: 100 гр. - қант. 130 гр. - Сары май 240 гр. - Ұн. 1 - Сарысы. 50 гр. - Какао немесе еритін кофе. 0,1 гр. - ванилин. Сары майды кішкене бөліктерге бөліп, қант, ұн, какао, ванилин және бір шымшым тұз қосып, бәрін ұсақтап турап, сары май жармасын жасап, шайқалған сарысын қосып, қамырды тез илеп, тоңазытқышқа 20 минутқа қоямыз. . Содан кейін оны ұн себілген тақтаға салып, қалыңдығы 5-7 мм болатын қабатты жайыңыз., шаршыны кесіп, маймен майланған пішінге салыңыз. Шеттерін қалыптардың қабырғаларына басыңыз, сонда олар пісіру кезінде тегіс болып шығады. Қамырды шанышқымен бірнеше жерден тесіңіз, ыстық пеште қабық пайда болғанша шамамен 20 минут пісіріңіз. Кремді дайындаңыз: Ұнды майсыз ашық сары түске дейін қуырыңыз. Салқындатыңыз және жұмыртқаның сарысымен араластырыңыз. Қоспаға араластыра отырып, жұқа ағынмен қайнатылған сүтті қантпен құйыңыз және қоюланғанша 5-6 минут қыздыруды тоқтатпай, сосын ванилин мен үгітілген шоколадты қосыңыз, кілегей пісірілген торттың ортасына қойылады. шетіне қаймақ, кілегей немесе қантпен шайқалған белки қойылады.