"Timpano" макарон қосылған бәліш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Шамамен 12 порция үшін: 300 гр ұн 1 жұмыртқа (өлшемі М) 175 + 50 гр сары май немесе маргарин тұзы, мускат жаңғағы 375 гр Маккароне 200 гр туралған ветчина 100-125 гр үгітілген пармезан пішінге арналған май 1 сарысы 1 шай қасық сүт
Сипаттамасы (тағамдар: итальяндық) Дайындау: 1. Ұнды, жұмыртқаны, 175 гр сары майды немесе маргаринді, 1/2 шай қасықты араластырыңыз. тұз бен мускат жаңғағын алдымен қолмен өңдеушіге салыңыз, содан кейін қолыңызбен тегіс қамырға жайыңыз. Қамырды жабыңыз және тоңазытқышқа шамамен 30 минутқа қойыңыз. 2. Макарондарды жеткілікті мөлшерде тұздалған қайнаған суға 8-10 минут қайнатыңыз. Суды төгіп, жақсылап ағызыңыз. 3. Макаронға 25 гр майды араластырыңыз. Салқындату үшін. Ветчинаны ұшақтарға кесіңіз. 75-100 гр пармезан ірімшігі мен макаронмен араластырыңыз. 4. Қамырдың 2/3 бөлігін ұн себілген тақтаға жайыңыз. Қамырмен майланған дисперсті қалыптың түбін және шеттерін (26 см) жайыңыз. Шанышқымен бірнеше жерден тесіңіз. Макарон қоспасы мен 25 гр туралған майды жағыңыз. 5. Қамырдың қалдықтарын шеңберге (26 см) жайыңыз. Толтырманы онымен жабыңыз, шанышқымен тесіңіз. Алдын ала қыздырылған пеште пісіріңіз (электронды пеш: 200 С / газ. плита: 3-қадам) шамамен 30 минут. Сарысын сүтпен араластырыңыз. Шамамен 20 минуттан кейін пирогты қоспамен майлаңыз. Қалған ірімшікті себіңіз. Сусын: құрғақ итальяндық қызыл шарап.