Лимоннан жасалған торт - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1. Қамыр. 200 г майды (маргарин + май) 1/3 ас қасықпен сүртіңіз. қанттан. 1/2 шай қасық қосыңыз. сірке суы қосылған сода, 2 десертке құйыңыз. л. қайнаған су, араластырыңыз. Қосу, араластыру, 2 ас қасық. ұн. 2 бөлікке бөлу. 1-ші майланған табаға салыңыз. Жаңа лимонды үккіштен өткізіңіз (тұқымдарды алып тастаңыз!), 1 ас қасықпен араластырыңыз. қанттан. Үстіне қамырдың 2-ші қабатын жабыңыз. Үстіне тең мөлшерде қант + май + ұн себіңіз. 2. 250 гр. алхоры. маргарин 250 гр. қаймақ содасы тұз пышағының ұшында бір тамшы ұн 2-2,5 стакан серпімді қамырдың қалыңдығына дейін Маргаринді ерітіп, қаймақ, сода, ұн қосыңыз. 3 қамыр илеңіз. Қамырды 2 бөлікке бөліңіз. Майланған пісірме табаққа қамырдың жартысын жайыңыз. Үлкен лимонды үккіштен өткізіп, 1,5 кесе қант қосыңыз. Үстіңгі жағын екінші қабатпен жауып, шанышқымен тесіңіз. 3. 0,5 таяқша ашытқы, 3/4 кесе жылы сүт, 200 г маргарин, 1/4 шай қасық. тұз, 2 ас қасық. түйіршіктелген қант, 3 ас қасық. ұн. Мұның бәрін жақсылап илеңіз, бірден екі тортты жайыңыз (әрқайсысы өлшемі бойынша пісіру парағында шығады). Біреуіне 1,5 ас қасық араластырылған үгітілген лимон салыңыз. түйіршіктелген қант. Екінші шелпекпен жабыңыз, шеттерін қысыңыз, шанышқымен бірнеше жерден тесіңіз және пісіріңіз. Алмаздарға кесіңіз және жеңіз.