Үгітілген бәліш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1. Ұнтақталған қарақатпен әсіресе дәмді болады. 250 г маргаринді 1 ас қант 2 ас қасық ерітіңіз. қаймақ қасықтары 2 ас қасық. ас қасық. май 2 жұмыртқа 1/2с. л. сода сірке суымен сөндіріледі, ұн Өте қатты қамыр илейді. Үлкен жартысын пісіру парағына жайыңыз, қарақаттың жақсы қабатымен майлаңыз, жаңғақ себіңіз, қалған үш қамырды буряк үккішінің үстіне қойыңыз. Біз оны ыстық пешке салып, пісіреміз. 2. 200 г сары май немесе маргарин, 1 ас қасық. қант, 2 жұмыртқа, ұн - қанша кіреді. Жұмыртқаны қантпен ұнтақтап, жұмсақ маргарин қосып жақсылап араластырыңыз. Ұнды қосып, қамыр илеңіз. Қамырды екі бөлікке бөліңіз: біреуін тоңазытқышқа салыңыз, екіншісін жайыңыз да, табаға салыңыз, джеммен майлаңыз. Салқындатылған қамырды джемнің үстіне үккіштен өткізіңіз. 25-30 минут пісіріңіз. t C 210-230. 3. 1-де. құм, 2 жұмыртқа, 1 пакет маргарин, 2-3 ас қасық қаймақ, 3,5 ас қасық. ұн. Құм мен жұмыртқаны шайқаңыз. Сіз бір ыдысқа ұн құйып аласыз, содан кейін маргарин пакетін кішкене бөліктерге бөліп, маргарин толығымен жұмсарғанша ұнды маргаринмен илейсіз, яғни. кесектер болмайды. Содан кейін жұмыртқа + құмды ұн мен маргарин қосылған ыдысқа салып, бәрін илеңіз. Қаймақ қосып, илеңіз. Сондай-ақ, сөндірілген сода салыңыз. Барлығы жақсылап иленіп, тоңазытқышқа 30-60 минутқа қойылады. Қамырды бөлесің: бір бөлігін жайып, сосын джеммен жағасың (маған қарақатпен қалай болғаны ұнайды), екіншісін үккіштен өткізесің. 4. 200 г май, 2 жұмыртқа, 1 ас қасық қант, 1/2 шай қасық сода, 2 ас қасық айранда ерітілген, 2-3 ас қасық ұн, ванилин Жұмыртқаны қантпен ұнтақтайды, жұмсақ май мен басқа компоненттерді қосады. Қамыр илеңіз. Дайын қамырды 2 бөлікке бөліп, бір бөлігін ірі үккіште қыздырылған майланған табаның түбіне үккіштен өткіземіз. Бірінші қабатты кептіру үшін пешке бірнеше минутқа қойыңыз. Содан кейін пештен алыңыз, дайындалған толтыруды бірінші қабатқа жайыңыз. Қамырдың екінші жартысын үстіне үккіштен өткізіп, пирогты пісіріңіз. Ыстық күйде пісіру парағында төртбұрыштап турап, қант ұнтағына себіңіз. Салма (қалауы бойынша): 1. Қант қосылған үгітілген 3-4 алма 2. Кез келген джем 3. Сүзбе, қант, еріген сары май, жұмыртқа мен мейіз қосылған пюре 40-45 минут пісіріледі. 6. Қамыр: 1 жұмыртқа, 1 стакан қант - жақсылап езіңіз. 150- 200 грамм еріген маргарин (салқындатуды ұмытпаңыз), сірке суымен сөндірілген 1/2 шай қасық сода қосыңыз. Ұн - қанша алады (қалың құймақ күйіне дейін). Көзбен екі бөлікке бөлесің, бір бөлігін маргаринмен майланған пісірме табаққа саласың, үстіне кез келген тосап пен джемді мұқият саласың. Екіншісін ұнға салып, қатты қамыр мен мұздатқышқа 20-25 минутқа қоямыз. Осыдан кейін сіз оны алып, үлкен үккіштің үстіне біркелкі үккіштен өткізіп, пісіресіз 5. Қатты масса: 250 г маргарин, 3 ас қасық ұн, 1/4 ас қасық қант, 1 шай қасық сода, аздап тұз Сұйық масса: 400 г сүзбе, 5 жұмыртқа, 1 ас қасық қант, 100 г қаймақ, ванильді қант Қатты массаны және сұйық массаны дайындаңыз. Майланбаған пісірме табаққа қатты массаның 2/3 бөлігін үккіштен өткізіп, үстіне сұйық массаны құйыңыз, содан кейін қалған қатты массаны сүртіңіз.