Қатпарлы балдан жасалған торт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қамыр: 1 ас қасық. л. бал, 1 жұмыртқа, 1 ас қасық. қант, 50 г сары май, 3 ас қасық. л. сүт, 2 ас қасық. ұн. Барлығын ыдысқа салыңыз да, қайнаған суы бар кастрюльге салыңыз. Барлық өнімдер еріген кезде ыдысты табадан алыңыз, 1/2 шай қасық қосыңыз. сода, ұн, қамыр илеңіз, суыққа қойыңыз. Содан кейін қамырды 5-6 бөлікке бөліңіз, торттарды жайыңыз. (қамырды жайып шығару қиын, оны майланған табаға қолыңызбен жаюға тура келеді) Торттарды ашық қоңыр түске дейін пісіріңіз. Крем: 500 г қаймақты бір стақан түйіршіктелген қантпен шайқаңыз. Кілегейге шанышқымен езілген құлпынай немесе таңқурай қосыңыз ( жидектерді қантпен езілген джем немесе қарақатпен алмастыруға болады). Торттарды креммен қабаттап, бүкіл тортты жабыңыз. Тоңазытқышқа салыңыз.