"Қара өріктен" жасалған торт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 200-250 гр. ұн, 100 гр. қант, 100 гр. ұсақталған жаңғақтар, 2 жұмыртқа, 0,5 шай қасық. лимон шырынын сөндірілген сода, 100 гр. сұйық бал, 1 лимон шырыны. Жұмыртқаны қантпен ұнтақтаңыз, сода лимон шырынын араластырыңыз, бал қосыңыз, құймақ тәрізді қамыр илеңіз. Табаны маймен молынан майлаңыз, қамырды 4 бөлікке бөліңіз және дымқыл қолмен табаға салыңыз да, пешке салыңыз. Крем: 500 гр. қара өрік, 1 ас қасық. жаңғақ, 200 гр. май, (1 ас қасық қаймақ қолдануға болады) 1 ас қасық. қант. 1 ас қасық. қаймақ және 0,5 ас қасық. қантты шайқаңыз, 1 ас қасық ұсақтаңыз. жаңғақтар, 0,5 кг. қара өрікті кем дегенде 5 сағат жібітіңіз. Содан кейін ет тартқыштан өткізіңіз. Қара өрік пен жаңғаққа ұсақталған қаймақ қосып, бәрін араластырып, торттарды майлаңыз.