"Настя" торты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 3 жұмыртқаны миксермен 1 ас қасықпен шайқаңыз. қант жұмсақ болғанша, 1 ас қасық құйыңыз. қаймақ, 1 шай қасық. сөндірілген сода, 1,5 ас қасық. ұн, бәрін тегіс болғанша араластырыңыз. Қамырға хош иіс үшін ванилин немесе майдалап туралған апельсин қабығын қосыңыз. Тұмшапешті табамен бірге аздап қыздырыңыз, табаны алыңыз, май жағыңыз және ұн себіңіз, қамырды құйыңыз, пешке 40 минут қызарғанша салыңыз. Крем: 100-150 гр. майды миксермен шайқаңыз 1/3 банка қоюландырылған. сүт, қара өрікті 1 сағатқа ыстық сумен жауып, содан кейін тұқымдарды сығып, ұсақтап тураңыз. Табада грек жаңғағын аздап күйдіріңіз. Торт дайын болған кезде оны суытыңыз, содан кейін 2 тортқа кесіңіз, түбін кілегеймен молынан майлаңыз, жаңғақтар мен қара өрік себіңіз, үстіне қайтадан кілегей жағып, үстіңгі тортпен жабыңыз. глазурьмен майлаңыз. Глазурь: 3 ас қасық. л. сүт + 1 ас қасық. л. какао + 0,5 ас қасық. қантты баяу отқа қойып, 30 минут араластырыңыз, 1 ас қасық қосыңыз. л. май және араластырыңыз. Аздап салқындатыңыз, тортты біркелкі жағыңыз, тоңазытқышта түні бойы суытыңыз, ерітіңіз.