Бал тортының үш нұсқасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 нұсқа 4 қасық бал, 2 жұмыртқа, 1 ас қасық. қант, 250 г маргарин немесе 2 ас қасық. қаймақ, тұз, сөндірілген сода, ұн. Қамырды қаймақ қалыңдығына дейін илеңіз, пісіру парағында пісіріңіз. Кілегей. 1/2 ас қасық. қаймақ, 1/2 ас қасық. қант. I1 нұсқасы 3 жұмыртқа, 150 г қара өрік. маргарин, 2-3 ас қасық. л бал, 1 ас қасық. қант, 0,5 шай қасық. сөндірілген сода, 2 ас қасық. ұн. Кілегей. 1/2 ас қасық. қант, 1/2 ас қасық. қаймақ. Маргаринді балмен ерітіңіз, жұмыртқаны қантпен шайқаңыз, ұн, сода қосыңыз. Барлығын араластырыңыз және пісіріңіз. Дайын тортты 3 бөлікке бөліп, креммен жағыңыз. Торттарға арналған II1 нұсқа: 2 жұмыртқа, 1 ас қасық. қантты ақ ұнтақтаңыз, 2 ас қасық қосыңыз. л бал, 2 шай қасық. сода. Содан кейін массаны баяу отқа қойыңыз (су моншасында) және қайнатыңыз, үнемі араластырыңыз, ол көлемі екі есе көбейгенше. Оттан алыңыз, 1 ас қасық қосыңыз. ұн, жақсылап араластырыңыз, содан кейін тағы 1 ас қасық қосыңыз. ұн. Қамырды ұнға молынан себілген үстелге жайып, ұн қосып илеуді жалғастырыңыз. Содан кейін шұжықпен орап, 6-8 бөлікке кесіңіз (бірақ бұл рецепт бойынша, мен әдетте 12-15 торт аламын). Қалыңдығы 2 мм-ден аспайтын торттарды жайыңыз. Көп мөлшерде ұн себілген парақта 2-3 минут пісіріңіз. Кілегей. 300 г сары май, бір банка қоюландырылған сүтті шайқаңыз немесе 300 г сары майды шайқаңыз және резервке қойыңыз. 1 жұмыртқа, 1 ас қасық. қант және 1/2 ас қасық. сүтті араластырыңыз және қайнатыңыз, суытыңыз, оған шайқалған сары май мен 2-3 ас қасық қосыңыз. ликер.