"Наполеон" торты 8
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қажет: Қамыр: 200 г маргарин, 200 г қаймақ, 2-2,5 кесе ұн, 1/3 шай қасық. сода, Кілегей: 3 жұмыртқа, 1 стакан қант, 2 ас қасық. л ұн 1/2 л сүт. Маргаринді ұнмен тураңыз, қаймақ, сода қосыңыз. Бөрене жасаңыз, оны 6 бөлікке бөліңіз. Тоңазытқышқа салыңыз. Қамырды мүмкіндігінше жұқа етіп жайыңыз. 180-200ш температурада 6 торт пісіріңіз (біреуі себуге кетеді). Әрбір тортты кілегеймен майлаңыз, үстіңгі жағын үгінділермен себіңіз. Крем: 3 жұмыртқаны бір стақан қантпен сүртіңіз, 1,5-2 ас қасық ұн қосыңыз. Үстіне шикі сүтті құйыңыз. Орташа отта үнемі араластыра отырып, қалың күйге келтіріңіз. Соңында сары майдың бір бөлігін (20-30 грамм) қосуға болады.