Торт "Керемет"
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қамыр: бал, май, жұмыртқа, сүт, қантты суда ерітіңіз. Ұн мен сода қосыңыз (сірке суымен сөндіруге болады). Қамырды суыққа 30-60 минутқа қойыңыз. Әрі қарай, бұл қамырды 5-6 бөлікке бөліп, қолмен (бұл қамырды жайып салу өте қиын) жаймаға немесе пішінге пирожныйлар жасаңыз. Алтын қоңырға дейін 200С температурада пісіріңіз. Алынған торттарға (егер олар парақта пісірілген болса) дөңгелек пішін беріңіз (егер сіз табақты трафарет ретінде қолдансаңыз, мұны істеу қиын емес). Әр тортты кілегеймен майлаңыз. Жоғарыдан жанның қалауымен безендіріңіз. Крем: қаймақты қантпен араластырыңыз, "Мейізді" ұнататындар үшін бірнеше қасық қарақат (немесе басқа да қандай) тосап қосқан жөн. бал 1 ас қасық. л. май 100 г. жұмыртқа 1 дана. сүт 3 ас қасық. л. қант 1 стакан сода 1/2 шай қасық. ұн 2 кесе крем үшін: қант 1 стакан қаймақ 500 г.