Көкнәр тұқымын толтыру
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты40 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1. Көкнәр тұқымын пісірер алдында әрдайым сіңдіреді (қайнаған суға 30 - 40 минут) - бұл, мысалы, көкнәр тұқымымен торт немесе орама дайындаған кезде. Көкнәр тұқымын жібітіп, сосын суды ағызып, көкнәрді аздап сығып, ыдысқа сүртіп, бірте-бірте бал мен қантты қосып, қалың масса алынғанша салқын салмасы шығады. кептеліс түрі. 2. Көкнәр тұқымын латкаға құйып, қайнаған суға құйыңыз, ол бірден ағызылады. Содан кейін көкнәрге сүт құйыңыз (ылғалдандыру үшін ғана емес), әрқайсысына 1 ас қасық салыңыз. л бал мен май құйып, сүт буланғанша баяу отта сөндіріңіз, суығанша қалдырыңыз. Көкнәр тұқымы ісініп, жұмсақ әрі хош иісті болады. Балды қантпен алмастыруға болады. 3. 5 ас қасық үшін. л көкнәр тұқымы 4 ас қасықтан алынады. л қант және бір шикі жұмыртқа. Көкнәр тұқымы құм жоғалғанша суық сумен жуылады, содан кейін қайнаған суға құйылады және көкнәр тұқымы қосылған су қайнағаннан кейін суды ағызу үшін жиі елекке немесе дәкеге құйылады. Кептірілген көкнәрді ерітіндіде ұсақтау керек немесе ет тартқыштан жиі тормен өткізу керек (мен бұл үшін кофе тартқышты қолданамын), содан кейін қант пен шикі жұмыртқаны қосып, бәрін жақсылап араластырыңыз. 4. 6 ас қасық үшін. көкнәр тұқымының қасықтары 3 ас қасықтан алынады. қасық бал. Көкнәр тұқымы құм жоғалғанша суық сумен жуылады, дәкеге бүктеледі және кастрюльге салынады. Бал қосып, араластыра отырып, 5-8 минут қайнатамыз. Содан кейін салма салқындатылады және мақсатына сай пайдаланылады. Румын түтікшелері (Галя әже) қамыры: 200 г сары май, 100 г қаймақ, 3-4 кесе ұн, пышақтың ұшында сода. Қамырды 5 бөлікке бөліңіз. Қытырлақтарды жайып, 8 бөлікке бөліңіз. Салмасы: 1 стақан қант, 100 г жаңғақ, тосап.