Баница- қабатты торт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қамырды дайындау. Ол тұрсын, содан кейін 9 тең бөлікке бөліңіз. Әр бөлікті жұқа тортпен жайыңыз, оларды кептіру үшін бөлек орналастырыңыз. Содан кейін әрбір тортты маймен майлап, бір-бірінің үстіне қойып, салма қабатын салып, бұрын майланған пішінге салыңыз. Орташа қыздырылған пеште пісіріңіз. Дайын баницаны сумен себіңіз де, майлықпен жабыңыз. Баница әр түрлі толтырулармен дайындалады: тәтті және тұзды сүзбеден, шөптер, ет, көкөністер (цуккини, баклажан, қызанақ), алма және т.б. қосылған ірімшік ірімшігінен. Тест үшін: 200 ж. ұн, бір қасық еріген сары май, 1/2 шай қасық ас сірке суы, бір шымшым тұз, 3-4 ас қасық жылы су, 125 г. майлау үшін еріген сары май немесе маргарин. Сүзбені толтыру үшін: 400-450г. сүзбе, 2-3 жұмыртқа, 2 ас қасық. л бал, 3-4 ас қасық қант, 50г. май немесе маргарин, бір шөкім тұз, бір лимонның ұсақталған қабығы. Сүзбені үккіштен өткізгеннен кейін оны ұрылған жұмыртқамен араластырыңыз, еріген сары май, қыздырылған бал, қант, тұз, қабығын қосыңыз.