Күріштен жасалған торт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Тест үшін: 200 г қаймақ, 1 ас қасық. қант, 2 жұмыртқа, 1/4 шай қасық тұз, 1/4 шай қасық сода, 1 ас қасық. еріген сары май қасық, 12 ас қасық ұн. Толтыру үшін: 1 ас қасық. күріш, 2 1/2 ас қасық. сүт, тұз, лимон қабығының бір бөлігі (құрғақ немесе жаңа), 30 г сары май, 125 г қант, 1 пакет ванилин, 2 жұмыртқа, 100 г мейіз, 175 г еріген шоколад. Қамыр: қаймақ, қант, жұмыртқа, тұз және ас содасын жақсылап шайқаңыз, еріген сары майды қосып жақсылап сүртіңіз. Ұн қосыңыз. Дайын қамырдан еріген сары маймен майланған кең пішінде 2 торт пісіріп, суытыңыз. Салмасы: күрішті сүтке жақсылап пісіріп, оған тұз бен лимон қабығының бір бөлігін қосыңыз. Пісірілген күрішті тез шайып, ағызып жіберіңіз, суытыңыз. Сары майды, қантты және ванилинді көбікке шайқаңыз, 2 жұмыртқаның сарысын қосыңыз, бәрін жақсылап илеңіз, күйдірілген мейізді қосыңыз. Күріштің үстіңгі қабатын бірінші тортқа біркелкі етіп жайыңыз, үстіне кішкене еріген шоколадты құйыңыз. Екінші тортпен жабыңыз және толтыруды қайталаңыз, бірақ шоколад көп болуы керек. Салқын жерге қойыңыз.