"Шокоудовольствие" торты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қажет болады: 2 ас қасық. л какао ұнтағы 2 кесе ұн 1 шай қасық. сода 1/4 шай қасық. тұз 1/2 кесе қара өрік. сары май 1,5 стакан қант 2 жұмыртқа 120 г еріген жартылай тәтті шоколад 1 стакан айран (дүкендерде оны таба алмайсыз, сондықтан айран қайнатыңыз және дәке арқылы сүзіңіз. Табаға құйылған нәрсе - бұл айран). Какао, ұн, сода мен тұзды електен үш рет електен өткізіңіз. Әрі қарай, сары май мен қантты араластырып, массасы кілегейлі және жұмсақ болғанша араластырыңыз. Енді жұмыртқаларды бір-бірлеп қосыңыз. Шоколадты салыңыз. Ұн мен айранды үштен біріне қосыңыз - кезекпен. Қамырды екі бөлікке бөліп, май жағылған және ұн себілген қалыпқа салып, пеште 180 градус температурада 35-40 минут бойы кезекпен пісіріңіз. 10 минут ішінде салқындатыңыз. және қалыптан шығарыңыз. Торттарды толығымен суытыңыз. Енді сіз тортты кремді Мока салмасымен жағып, жинай аласыз. Кремді моча салмасы: 0,5 кесе қант 0,25 кесе өте қою қара кофе 0,25 кесе кофе ликері 3 жұмыртқаның сарысы 0,5 кесе + 2 ас қасық. л тұздалмаған сары май Қант + кофе + ликер = қою сироп алынғанша араластырыңыз. Жұмыртқаның сарысын шайқаңыз және шайқауды жалғастыра отырып, сиропты баяу құйыңыз. Сары майды кремді, әуе массасын алу үшін шайқаңыз және жұмыртқа мен кофе массасына ақырын бүктеңіз.