Алмалы-салмалы бал
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қамыр: 500 г бал, 1 кг ұн, 200 г қант, 1/2 кесе сүт, 2 жұмыртқа, 1 шай қасық ұнтақталған даршын мен қалампыр, 3 түйір иісті бұрыш, 30 г сода, 1/2 кесе сүт.
Сипаттамасы Салмалар: жаңғақ - 250 г ұнтақталған жаңғақ, 250 г қант, 2 ақуыз, ванилин, шоколад - 150 г шоколад, 4 ас қасық. сүт қасықтары, 150 г қант, 250 г сары май, 4 сарысы, ванилин. 500 г джем. Помада: 300 г қант, 1/2 кесе су, 1 ас қасық. қасық сірке суы, 50 г шоколад немесе 30 г какао, 1 шай қасық сары май. Балды даршынмен, қалампырмен және ұнтақталған бұрышпен пісіріңіз, ыдысқа ұнмен жылы күйінде құйыңыз. еріген сары май, сода қосып, қамыр илеңіз. Оны екі сағатқа суық жерге қойыңыз, содан кейін қайтадан илеңіз, төрт бөлікке бөліңіз, әрқайсысын жайыңыз, майланған параққа салыңыз, шанышқымен шайқаңыз және ыстық пеште (210 ") 10-15 минут пісіріңіз. . Келесі күні пісірілген торттарға тәтті қара кофені 5-6 тамшы ром эссенциясымен себіңіз, алдымен джеммен, сосын жаңғақ немесе шоколад массасымен жіберіңіз. Балды жүк тиелген тақтаймен басыңыз. Салманы дайындау: шоколад - шоколадты ұсақ үккіштен өткізіп, сүт қосып, отта ерітіп, суытыңыз. Сары майды қант пен сарысымен сүртіңіз, салқындатылған шоколад, ванилин, жаңғақ қосыңыз: ұнтақталған жаңғақтарды қант пен ванилинмен илеңіз, ақуыздармен сүртіңіз, сонда біртекті масса пайда болады. Помаданы дайындау: қантты ыстық сумен, сірке суымен жауып, бетін жауып, пісіріңіз. Егер қасықтан түсіп жатқан сироп тамшысы жіпті өзіне тартып алса, онда қыздырылған шоколадты немесе қайнатылған 2-3 ас қасық қосыңыз. қасық какао суы. Пештен алыңыз, ванилин майын қосыңыз, қоюланған кезде балға құйыңыз.