3сүзбеден жасалған тоқаш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1. B ет тартқыштан өткізілген сүзбеге 2 ас қасық салыңыз. қасық еріген сары май, қантпен ұрылған жұмыртқа, жарма, 1/2 шай қасық тұз, ванилин. Мұның бәрін мұқият араластырыңыз, тазартылған және жуылған мейізді қосыңыз. Осыдан кейін, сүзбе массасын маймен майланған және ұсақталған нан үгіндісіне себілген табаға салыңыз, бетін тегістеңіз, қаймақпен майлаңыз, маймен себіңіз және ыстық пеште 25-30 минут пісіріңіз. Үстелге сироппен немесе қаймақпен ыстық күйінде қызмет етіңіз. 500 г сүзбе үшін - 1 жұмыртқа, әрқайсысы 3 ас қасық. л қаймақ пен қант, 2 ас қасық. л жарма, 100 г мейіз, 1/4 ванилин ұнтағы, 1 стакан жидек немесе жеміс сиропы және 3 ас қасық. л май. 2. 2 пакет сүзбе (шамамен 500 грамм) 1/2 пакет сары май немесе маргарин 1/2 шай қасық сода, сірке суымен сөндірілген 200 грамм қант 1 стакан қант 3 сарысы Жоғарыда айтылғандардың бәрі араласады. Содан кейін сіз 3 ақуызды ұрып-соғуыңыз керек, сонда олар көлемі 2-3 есе артады және оларды массаға қосыңыз, араластырыңыз. Барлығын табаға немесе қалыпқа салыңыз да, пешке шамамен бір сағатқа қойыңыз.