Жаңғақтар қосылған сүзбе пудингі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 500 г сүзбе үшін - 5 жұмыртқа, 1/2 кесе қант, 4 ас қасық. л крекер, 10 г мейіз, 50 г жаңғақ, лимон қабығы және 3 ас қасық. л алхоры. майлар. Ұнтақталған крекерді електен өткізіп алыңыз. Жаңғақтарды ұсақтап тураңыз, пеште ашық қоңыр түске дейін қуырыңыз және 2 ас қасықпен ұнтақтаңыз. л қант. Мейізді тазалап, жылы сумен шайыңыз. B електен өткізілген сүзбеге қант, 3 ас қасық қосыңыз. л. еріген сары май, жұмыртқаның сарысы, 1/2 шай қасық. тұз, лимон қабығын қосып, жақсылап шайқаңыз. 3содан кейін сүзбе массасын нан үгіндісі, жаңғақ, мейізбен араластырып, қалың көбікке шайқалған жұмыртқаның ағын қосып, бәрін араластырыңыз. Пудинг пішінін ағызу ішіне майлаңыз. май, құм себіңіз және сүзбе массасымен толтырыңыз. Қалыптың 3/4 бөлігін толтырып, қақпағын жауып, суы бар үлкен ыдысқа салыңыз (су қалыптың биіктігінің 1/2 бөлігін толтыруы керек). Табаның түбіне қалың қағаз немесе дәке салыңыз. Кәстрөлді жауып, пудингті шамамен 1 сағат қайнатыңыз, оған су құйыңыз. Көтерілген және шеттерінен сәл артта қалған массаның біркелкі серпімділігі пудингтің дайын екендігінің белгісі болып табылады.