Алма мен наннан жасалған сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 120 г бидай және қара бидай наны, 200 г алма, 40 г тұқымсыз мейіз, 1 \ 2 лимон, 1 ас қасық. л сах. құм, 1 ас қасық. л қара өрік. майлар, даршын. Нанды аздап турап, кептіріңіз, алманы жуыңыз, тазалаңыз, 4 бөлікке бөліңіз, қабығын үккіштен өткізіңіз, даршын қосыңыз. Барлығын бір кастрюльге араластырыңыз, аздап су құйыңыз және баяу отта 5 минуттан артық емес пісіріңіз. Содан кейін кастрөлдің ішіндегісін електен сүртіңіз, 1, 2 литр ыстық су құйыңыз, жуылған мейіз, лимон тілімдерін қосып, баяу отта 5 минуттан артық емес пісіріңіз. Сорпа жеткілікті қалың және тұтқыр болуы керек. Қызмет көрсетер алдында сары маймен дәмдеңіз.