Маринадталған шие сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 600 г шие, 2 ас қасық. л сах. құм, 2 ас қасық. л жүгері немесе картоп крахмалы, даршын, қалампыр, лимон қабығы, 2 л су. Шиені 5 минуттан артық емес қайнатыңыз, сорпаны сүзіп алыңыз, оған дәмдеуіштер, үгітілген қабық, қант және суда еріген крахмал қосыңыз. Барлығын қайнатыңыз және кастрюльді бірден оттан алыңыз. Дәл осындай сорпаны кептірілген немесе жаңа піскен шиеден қайнатуға болады. Кептірілген шиені ыстық суға бір жарым сағат салып, сол суда қайнатыңыз, жаңа піскенін бірден қайнатуға болады, бірақ кез келген жағдайда нақты пісіру 5 минуттан аспауы керек.