Саңырауқұлақ сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Алыңыз: 100 г кептірілген саңырауқұлақтар, 1 стакан қою қаймақ, 50-100 г май, тұз, бұрыш, 2 ас қасық. л ұн. Кептірілген саңырауқұлақтарды жақсылап шайыңыз, содан кейін кем дегенде 2-3 сағат суық суға салып қойыңыз. Осыдан кейін бір суда баяу отта 1,5 сағат пісіріңіз. Тұз салмаңыз! 3 литр көлеміне су құйыңыз, дәміне қарай тұз, бұрыш немесе басқа дәмдеуіштерді қосып, тағы 1/2 сағат пісіріңіз. Сары майды қосыңыз. Қаймаққа бірнеше ас қасық су құйып, ұнды салып, жақсылап араластырыңыз. Алынған қалың таңғышты сорпаға құйыңыз. Дәміне қарай дәмдеңіз. Үстелге вермишель немесе тұшпарамен бірге ұсыныңыз. Сондай-ақ, жармадан кішкене шарлар жасауға болады. Сорпаны әдемі етіп көрсету үшін оны туралған шөптермен безендіріңіз.