Асшаян қосылған омлет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Тазартылған асшаяндарды жартылай дайын болғанға дейін қайнатыңыз, дуршлагқа тастаңыз, су ағып кетсін. Қалыңдығы 1 см болатын үш тілім наннан қыртысты кесіңіз де, оларды текшелерге кесіңіз, олар табада сары майға қуырылғанға дейін қуырылады. Қызанақ пен болгар бұрышын өте ұсақтап турап, тұз, бұрыш және майонезбен дәмдеңіз. Төрт жұмыртқаны, жарты кесе сүтті, екі ас қасық қаймақты және бір шымшым ұнтақталған қара бұрышты жақсылап араластырып, омлетке арналған қоспаны дайындаңыз. Тұз қосудың қажеті жоқ. Омлетті баяу отта пісіріңіз, қоюланған қоспаны қалыптастыру үшін үздіксіз араластырыңыз. Бұл қоспаны үгітілген қатты ірімшікке себілгеннен кейін екі үлкен кішкене табаққа салыңыз. Омлеттің үстіне соя соусымен хош иістендірілген крекер, асшаяндарды салып, барлығын қызанақ пен бұрыштың көкөніс қоспасымен жабыңыз. Шөптермен безендіріңіз және үстелге қызмет етіңіз. ақ нан 3 тілім сары май 2 ас қасық. л. қызанақ 1 дана. тәтті бұрыш 1 дана. аршылған асшаяндар 200 г. жұмыртқа 4 дана. сүт 100 г. қаймақ 2 ас қасық. л. ірімшік 50 г. дәміне қарай тұз дәміне қарай бұрыш дәміне қарай соя соусы