Қытай тіліндегі тауық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 4 порция үшін қажет: 250 г күріш, 500 г тауық еті, 3 дана. бұрыш (қызыл, сары, жасыл), 1 кішкене пияз, 2 қызанақ, 1 түйір сарымсақ, 2 ас қасық. л. өсімдік майы, 2 ас қасық. л. май, тұз, қара бұрыш, ақжелкен, 1 шай қасық. соя соусы Күрішті тұзды суға қайнатыңыз. Тауықты кесектерге бөліп, күнбағыс майына алтын қоңыр қабық пайда болғанға дейін қуырыңыз. Қуырудың соңында етті тұздап, бұрыш қосып, сарымсаққа сығылған сарымсақ түйірін қосыңыз. Пиязды ұсақтап тураңыз, аршылған бұрышты текшелерге, қызанақты текшелерге кесіңіз. Үлкен, терең табада пияз бен бұрышты майға аздап қуырыңыз, содан кейін дайын күрішті, қызанақты және тауықты қосыңыз. Дәміне қарай тұз, бұрыш қосып, соя соусын, ақжелкенді қосып, қақпағын жауып, тағы 10 минут қайнатыңыз.