Кеспе қосылған бұршақ сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бұршақ - 40 г, кеспе - 20 г, пияз - 20 г, ас маргарині - 10 г, бұрыш, шөптер. Бұршақтарды сұрыптаңыз, жуыңыз, суық сумен жабыңыз және жұмсақ болғанша пісіріңіз. Маймен майдалап туралған пиязды құтқарыңыз. Бұршақтарды пісіру аяқталғанға дейін 20-25 минут бұрын қайнаған суға пияз, кеспе, тұз, бұрыш және жасыл ақжелкен қосыңыз. Сорпа пияз және картоп суы - 3 л, май - 3 ас қасық. қасықтар, сүт - 1-1,5 кесе, картоп - 600 г, қызанақ - 300 г, күріш - 4 ас қасық. қасықтар, пияз - 2 бас, қызыл бұрыш, дәміне қарай тұз. Майдалап туралған пиязды қуырыңыз. Қызарған кезде ұнның "Жоғарғы жағымен" қасық қосыңыз, араластырыңыз, майдалап туралған қызанақты, бір шай қасық қызыл бұрышты қосыңыз. Барлығын үш литр ыстық сумен толтырыңыз. Сорпа қайнаған кезде туралған картопты, күрішті салыңыз. Оны қайтадан қайнатыңыз, 1/2-1 стакан ыстық сүт қосып, картоп дайын болғанша пісіріңіз. Оттан алғаннан кейін майдалап туралған аскөк, ақжелкен себіңіз.