Мидия қосылған кеспе сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Мидия - 100 г, пияз - 20 г, ақжелкен (Тамыр) - 20 г, сары май - 20 г, дәміне қарай тұз және дәмдеуіштер, үй кеспесі үшін: ұн - 1 кесе, жұмыртқа - 1 дана., су - 2 ас қасық. қасықтар, тұз - 1/2 шай қасық. Бұқтырылған мидиялардың еті кесектерге кесіліп, сары майға пияз және тамырымен қуырылады. Дайындалған, алдыңғы рецепттегідей, кеспе тұзды суға 2-3 минут қайнатылады, елекке тасталады және жуылады. Пияз мен тамыры бар қуырылған мидия, кеспе қайнаған сорпаға салынып, сорпа дайын болғанға дейін қайнатылады. Қызмет көрсету кезінде сорпаны майдалап туралған шөптерге себуге болады.