Кальмар қосылған кеспе сорпасы,
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы асшаяндар немесе крилл еті бар Кальмар филесі - 100 г, асшаяндардың мойны - 50 г, сәбіз - 20 г, пияз - 15 г, ақжелкен (Тамыр) - 10 г, май - 20 г, үй кеспесі үшін: ұн - 1 кесе, жұмыртқа - 1 дана., су - 1-2 ас қасық. қасықтар, тұз - 1/2 шай қасық. Қайнатылған кальмардың филесі жолақтарға, асшаяндардың мойындары кесектерге кесіледі, крилл еті суда қайнатылады және целлюлоза қабықшалардан бөлінеді. Көкөністер мен тамырларды белдеулеріне турап, майға қуырады. Кеспе дайындау үшін ұн ыдысқа құйылады, ұнның бір бөлігі, шамамен 1 ас қасық шаңға қалдырылады. Ортасында құдық жасалады, сумен араластырылған жұмыртқа, тұз қосылады және қамыр иленеді. Қамырды серпімді ету үшін оны илегеннен кейін шамамен 30 минут ұстайды, содан кейін ғана қалыңдығы 1-2 мм қабатқа жайып, содан кейін ені 5-6 см жолақтарға кеседі, ал оларды кеспемен кеседі. . Пісірілген кеспені бірден қайнатуға болмайды: оларды құрғатып, бетінен жабысып қалған ұнды алып тастау керек. Сорпаның сыртқы түрі тартымды болуы үшін кеспені, сондай-ақ сорпалар дайындалатын басқа макарон өнімдерін жартылай дайын болғанға дейін бөлек қайнатып, ыстық сумен шайып, содан кейін ғана сорпаға салу керек. Қуырылған көкөністер кальмардың, асшаяндардың немесе крилл етінің қайнаған сорпасына салынады, 5-10 минут қайнатылады, дайындалған кеспе қосылады және сорпа дайын болғанға дейін қайнатылады. Қызмет көрсету кезінде сорпа табағына ұсақталған кальмар немесе асшаянның немесе крилл етінің бөліктері салынады және сорпа оған біркелкі бөлінген кеспемен құйылады.