Макарон өнімдері қосылған сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы тарақ пен саңырауқұлақтармен Тарақ еті - 100 г, макарон өнімдері - 50 г, пияз - 30 г, ақжелкен (тамыр) - 20 г, саңырауқұлақтар - 4-6 дана., май - 20 г, тұз, дәміне қарай дәмдеуіштер, шөптер. Қайнатылған теңіз қырыққабатының еті жолақтарға кесіледі. Жас (қызғылт тәрелкелері бар) шампиньондарды сұрыптайды, жуады, қайнатады және белдеулеріне кеседі. Тарақ етінің қайнатпасы шампиньондардың қайнатпасымен біріктіріледі. Саңырауқұлақтар туралған пиязбен және тамырымен қуырылады. Макарон өнімдерін тұзды суға бөлек қайнатады, елекке тастайды және жуады. Саңырауқұлақтары бар көкөністер, макарон өнімдері қайнаған сорпаға салынып, сорпа дайын болғанға дейін қайнатылады. Қызмет көрсету кезінде теңіз қырыққабатының еті сорпа табағына қойылады, сорпа құйылады және майдалап туралған шөптерге себіледі. Ұқсас рецепт пен технологияны қолдана отырып, сорпаны кальмармен немесе қайнатылған мұздатылған крилл етімен дайындауға болады. Балық сорпасын жақсы көретіндерге арналған бірнеше пайдалы кеңестер Мөлдір балық сорпасы негізінен шыршадан, алабұғадан және көксерке қалдықтарынан дайындалады. Балық сорпасы тұзбен шайқалған жұмыртқаның ақтығымен жеңілдетіледі. Балық сорпасында ұн мен макарон қосылған сорпаларды дайындау ұсынылмайды. Балық сорпасын пісірген кезде балықты суық суға, ал тұздықпен беру үшін тамыры, пиязы, лавр жапырағы, бұрыш және тұзы бар қайнаған сорпаға салу керек. Балықтың құлағына өткір дәм беру үшін оған жаңа алма салыңыз. Балық ходжеподжін ұсақ және сүйекті балықтардан дайындауға болмайды.