Кальмар мен жасыл бұршақ қосылған күріш сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Кальмар филесі - 100 г, күріш - 30 г, пияз - 15 г, ақжелкен (Тамыр) - 20 г, жасыл консервіленген бұршақ - 30 г, май - 20 г, тұз, дәмдеуіштер, дәміне қарай шөптер. Көкөністер жолақтарға кесіліп, майға жіберіледі. Кальмарды өңдейді және белдеулеріне кеседі. Қайнаған сорпаға қайнатылған көкөністер қосылады, 10-15 минуттан кейін - бұрын қайнатылған және жуылған күріш, кальмар, жасыл бұршақ және сорпа дайын болғанға дейін қайнатылады. Қызмет көрсету кезінде сорпа майдалап туралған шөптерге себіледі.