Трепангтары бар бұршақ сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Теңіз қияры - 100 г, қабығы аршылған бұршақ - 30 г, сәбіз - 15 г, ақжелкен (Тамыр) - 20 г, шошқа майы - 20 г, шөптер, тұз, дәміне қарай дәмдеуіштер. Теңіз қиярлары өңделеді, қайнатылады және текшелерге кесіледі. Көкөністер мен тамырлар да текшелерге кесіледі. Шпик текшелерге кесіліп, оған трепангтар мен көкөністер қуырылады. Бұршақ сұрыпталады, жуылады, сорпаға құйылады және жұмсақ болғанша қайнатылады. Пісірудің соңында сорпаға трепангтармен қуырылған көкөністер қосылады, дәмдеуіштермен дәмделеді және майдалап туралған шөптерге себілген түрде беріледі.