Ысталған қаз немесе үйрек қосылған бұршақ сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Ысталған қаз немесе үйрек - 50 г, қабығы аршылған бұршақ - 70 г, ұн - 10 г, май - 10 г, пияз - 40 г, крутон - 30 г, шөптер. Бұршақтарды сұрыптаңыз, бұршақ сияқты шайыңыз және сумен жабыңыз. Ысталған құсты жұмсақ болғанша пісіріңіз, ал бұршақ пюре күйіне дейін қайнатылады. Пиязды ұсақтап турап, сорпадан алынған майға салып, дайын болғанға дейін 15-20 минут бұрын сорпаға салыңыз, сонымен бірге сорпаны ақ тұздықпен дәмдеңіз және дәміне қарай жеткізіңіз. Қызмет көрсету кезінде табаққа құстың бір бөлігін салыңыз да, сорпаның үстіне шөптерді себіңіз. Сорпаға бөлек, кішкене текшелерге кесілген ақ наннан жасалған крутондарға қызмет етіңіз.