Сорпаны шөптермен бірге ұсыныңыз.
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бұршақ, жасымық және жасыл бұршақ қосылған картоп сорпасы да осылай дайындалады. Пияз қосылған картоп сорпасы Пияз (Ақ бөлігі) - 40 г, шеңбердегі картоп - 150 г, сары май - 10 г, қаймақ - 30 г, екінші әдіс үшін сол өнімдер, бірақ қаймақтың орнына сүт - 200 г. Бұл сорпа негізінен вегетариандық түрде дайындалады. Бірінші әдіс Пиязды (Ақ бөлігін) тілімдерге бөліп, маймен аздап құтқарыңыз. Картопты тілімдерге кесіңіз. Пиязды, картопты, тұзды (қалыпты мөлшерде) қайнаған суға салып, жұмсақ болғанша баяу отта пісіріңіз. Кішкене шеңберлерге немесе төртбұрыштарға кесілген наннан жасалған крутондарды бөлек құрғатыңыз. Қаймақ пен аскөк қосылған сорпаға қызмет етіңіз. Екінші әдіс - бұл сорпаны сүтпен дайындауға болады. Қуырылған пияз мен картопты 50% сумен сұйылтылған ыстық сүтке салыңыз. Қалғандары жоғарыда айтылғандай әрекет етеді.