Картоп пюресі сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Картоп - 180 г, пияз - 20 г, ұн - 10 г, май - 10 г, сүт - 75 г, жұмыртқа (сарысы) - 1/8 дана., жасыл. Пиязды (ақ бөлігін) ұсақтап тураңыз және майға құтқарыңыз. Қуырылған тамырларды туралған картопқа қосып, сорпамен жауып, ыдысқа қақпақпен жауып пісіріңіз. Пісірілген картоп пен көкөністерді қайнатпамен бірге електен сүртіңіз. Сонымен қатар, кептірілген ұн мен сорпадан ақ тұздықты дайындап, оған езілген картопты қосып, бетінде пайда болған көбікті алып тастап, 15-20 минут қайнатыңыз. Осыдан кейін, сорпаны електен ағызып, қайтадан қайнатыңыз және оттан шығарғаннан кейін су ваннасына салыңыз. Сорпаны жұмыртқаның сарысы мен сүт қоспасымен дәмдеңіз, дәміне қарай тұз, сары май бөліктерін қосып, тегіс болғанша араластырыңыз. Сорпа салынған табаққа күйдірілген ақжелкен жапырақтарын (2-3 г) салыңыз. Ұнтақталған алмұрттан пюре сорпасы да дайындалады.