Бұршақ пюресі сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ақ бұршақ - 80 г, пияз - 10 г, пияз - 10 г, сәбіз - 10 г, ақжелкен - 5 г, ұн - 10 г, май - 10 г, сүт - 75 г, жұмыртқа (сарысы) - 1/8 дана., қалампыр. Бұршақтарды шайыңыз, салқындатылған сорпаны немесе суды құйыңыз (1 кг бұршақ үшін 3 литр), сәбізді, ақжелкенді, пияздың басын қалампырмен (10 порцияға 2-3 дана) ұзына бойына салып, пісіріңіз. . Пісірілген бұршақты көкөністерді алып тастап, қайнатпамен бірге електен сүртіңіз. Пиязды ұсақтап турап, бөлек құтқарыңыз. Ұн мен сорпадан ақ тұздықты дайындаңыз, оны сүзіп алыңыз, бұршақпен біріктіріп, 10-15 минут қайнатыңыз. Сорпаны бұршақ қабығынан жасалған пюре сорпасы сияқты дәмдеңіз. Сорпа ыдысына қуырылған пиязды қосыңыз.