Маврлық көкөніс сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Түсті қырыққабат - 50 г, сәбіз - 25 г, репа - 25 г, балдыркөк - 10 г, картоп - 50 г, пияз - 10 г және пияз - 10 г, бұршақ дәндері - 20 г, бұршақ дәндері - 20 г, жаңа піскен қызанақ - 30 г, шпинат немесе жасыл салат - 10 г, май - 10 г. Тамыр мен пиязды белдеулеріне турап, маймен құтқарыңыз. Түсті қырыққабатты бөлек шоқтарға бөліңіз, бұршақ дәндерін ұсақтаңыз, бұршақ дәндерін (Шпатель), егер олар үлкен болса, қиғаш етіп 2-3 бөлікке кесіңіз, картопты текшелерге немесе тілімдерге, қызанақты тілімдерге бөліңіз. Қуырылған тамырларды қайнаған сорпаға салыңыз, ал екінші рет қайнатқаннан кейін - қалған көкөністер мен картопты белгілі бір ретпен 15-20 минут қайнатыңыз. Пісіру аяқталғанға дейін 5-6 минут бұрын қызанақты салып, сорпаны дайын болғанға дейін жеткізіңіз.