Бұршақ қосылған көкөніс сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Түсті қырыққабат - 75 г, картоп - 75 г, сәбіз - 20 г, ақжелкен - 10 г, пияз - 10 г, пияз - 10 г, бұршақ - 20 г, ас маргарині - 10 г, шөптер. Сұрыпталған және жақсы жуылған бұршақты суық сумен құйыңыз (1 кг бұршақ үшін - 3 литр су) және жабық ыдыста баяу отта баяу қыздырып, дайын болғанға дейін пісіріңіз. Тамырларды текшелерге кесіңіз, пиязды тураңыз және майға құтқарыңыз. Картопты тілімдерге немесе текшелерге кесіңіз. Түсті қырыққабатты ұсақ түйіршіктерге бөліңіз. Қайнаған сорпаға тамырларды, картопты, гүлді қырыққабатты бір уақытта салып, 15-20 минут қайнатыңыз. Пісіру аяқталғанға дейін 5-10 минут бұрын қайнатылған бұршақты қайнатпа мен тұзбен қосыңыз.