Бұршақ дақылдары қосылған картоп сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Картоп - 100 г, сәбіз - 20 г, ақжелкен - 5 г, пияз - 20 г, үрме бұршақ, бұршақ немесе жасымық - 50 г, кілегейлі маргарин - 10 г. Бұршақ дақылдарын (бұршақ, бұршақ, жасымық) шайыңыз, салқын сумен жабыңыз (1 кг бұршақ дақылдарына 2-2,5 литр) және жабық ыдыста қайнағанша біртіндеп қыздырыңыз (Осы уақыт ішінде бұршақ дақылдары ісінеді). Бұршақ дақылдарын баяу отта шамамен бір сағат пісіріңіз. Сәбіз мен ақжелкенді 5-6 мм текшелерге кесіңіз, пиязды ұсақтап тураңыз, бәрін маймен бірге құтқарыңыз. Картопты да текшелерге кесіңіз, бірақ сәл үлкенірек. Дайындалған бұршақтарға ыстық ет сорпасын немесе суды (Қалыптыға дейін) құйыңыз, қуырылған тамырларды, картопты салып, 15-25 минут пісіріңіз. Сорпаны пісіру аяқталғанға дейін 5-10 минут бұрын тұздаңыз.