Тұшпара қосылған көкөніс сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сәбіз - 30 г, репа, рутабага - 20 г, ақжелкен - 15 г, пияз - 20 г, консервіленген немесе жаңа мұздатылған бұршақ - 20 г, қызанақ - 30 г, май - 10 г, шөптер - 2 г, тұшпара үшін: картоп - 100 г, май - 5 г, ұн - 15 г, жұмыртқа - 1/3 дана. Сәбіз, репа немесе рутабага, ақжелкенді 2-3 мм текшелерге кесіңіз, пиязды шамамен осылай кесіңіз тамырлар сияқты, және бәрін маймен аздап құтқарыңыз. Тамырларды ыстық сорпаға салыңыз да, 20 минут қайнатыңыз. Пісірудің аяқталуына 5 минут қалғанда, туралған қызанақ пен консервіленген жасыл бұршақ қосыңыз. Сорпаны дайын болғанға дейін жеткізіңіз. Дайын сорпаны мармитте сақтаңыз. Тұшпараларды дайындау. Қайнатылған картопты (Пюре сияқты) електен сүртіңіз, майды кастрюльге ерітіп, картоп пюресін қыздырыңыз, содан кейін шикі жұмыртқа мен ұнды қосып, әр уақытта араластырыңыз, дәміне қарай тұз қосыңыз. Дәміне қарай тұшпараны бұрыш пен мускат жаңғағы ұнтағымен дәмдеуге болады.