Қызанақ пюресі сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Ет немесе сүйек сорпасы - 350 г, қызанақ - 150 г, пияз - 20 г, ұн - 15 г, май - 10 г, қаймақ - 30 г, күріш - 10 г. Маймен аздап құтқарылған пиязды туралған қызанақпен бірге жабық ыдыста қайнатыңыз, содан кейін електен сүртіңіз. Гарнирге күрішті қайнатыңыз. Ақ тұздықты дайындаңыз, оны қайнатыңыз, содан кейін пюре қызанақтарын қосып, 15-20 минут қайнатыңыз, бетінде пайда болған көбікті алып тастаңыз. Пісіру аяқталғаннан кейін сорпаны електен өткізіп, қаймақ, сары май кесектерін қосып дәмдеңіз және біртекті масса пайда болғанша араластырыңыз. Қызмет көрсету кезінде табаққа қайнатылған күрішті салып, сорпаны құйыңыз. Крутондарға бөлек қызмет етіңіз.